Projecten

De afgelopen tijd weinig op mijn site gezet. Maar zeker niet stil gezeten. Vandaar een paar foto’s van quilts die ik heb mogen doorquilten. 

Deze quilt gemaakt met Bloc_Loc linialen. Binnenkort ga ik een demonstratie geven bij de Quilterie in Biezelinge en een workshop bij Bel's Patch  in Wetteren. 

Deze week vier quilt gemaakt. Morgen worden ze opgehaald bij Bianca in Biezelinge. Nu maar hopen dat de makers tevreden zijn. 

Dear Jane quilt

Mooie Dear Jane quilt mogen doorquilten. 

Hier het midden met een doorlopend patroon gedaan. Rand met een leuke veer gequilt. 

Quilts die gemaakt zijn met 10x10 lapjes

Dit is ook een manier om 10x10 lapjes te verwerken. Ik heb ze door gequilt  met Cirkels. 

Voor Willemijn haar quilt “100 modern quilt blokken in honderd dagen” doorgequilt met zeepbellen. 

Voor een vriendin (Monique) een kerstboom kleed gemaakt. 

Wolf Waya

Ik heb een wolfje gemaakt. Deze is gemaakt met het patroon van Marianne Knops, Jacky. Maar dan op 50 %. Met de longarm doorgequilt. Waya heeft mogen hangen in S' Hertogenbosch naar Jack en Jacky. 

Twee quilts gequilt voor Bianca, van de Quilterie in Biezelinge

Van Bianca de vrije hand gekregen om iets leuks op deze quilts te maken. Kinderquilt met dieren. Ik heb een neutraal patroon gekozen zodat de dieren goed te zien blijven. De quilt heeft een kleine border en daar apart een bloemmotief gezet. 

De tweede quilt heb ik doorgequilt met een Madelief patroon. Hiermee laat ik de bloem terugkomen die op de hoeken van de blokken is geappliqueerd. 

Quilt tentoonstelling Deventer 2018

Donderdag 6 september naar Deventer afgereisd met een paar vriendinnen om de quiltshow te bezoeken. In de kerk konden meer dan 200 quilts bezichtigd worden. Een van mijn quilts mocht er ook tussen hangen. Ik heb deze quilt 'Avondrood aan het strand' genoemd. De blokken met de hand in elkaar gezet daarna met de machine aan elkaar gezet. Natuurlijk zelf door gequilt. Ik heb voor een neutraal patroon gekozen omdat de focus op de blokken moest blijven. 

Tafel Loper

Moderne Tafelloper gemaakt naar aanleiding van een foto.

Ik heb ervoor gekozen om ieder vierkant een ander patroon te geven. Twee kussenslopen erbij gemaakt met deze vrolijke vogeltjes. 


violetcraft abstraction Elephant op 40%

Uitdaging gekregen om van het originele patroon een mini olifant te maken. Het patroon is van Violet craft, Het origineel is 54x71 inch. De mini olifant op 40 % gemaakt is 22x23 inch geworden. De stukjes stof waren echt klein, maar met paper piecing een mooi resultaat.  

Op tijd klaar. De Kerst kan gevierd gaan worden. Ik heb deze quilts met een moderne kerstboom doorgequilt. Quilt van een vriendin van de week op de machine gehad. Twee borders met een swirl en een met een veer.  voor de binnenkant een debswirl gebruik


Nieuw

Net doorgequilt
Deze quilts net teruggebracht naar Bianca zodat ze opgehaald kunnen worden. 
Laatste Quilt voor klant gemaakt. Vond het leuk om een Dalia te maken.