Quilt voorbereiden en aanleveren

 

Voorbereiden

Quilttop, achterkant en tussenvulling moeten los van elkaar worden aangeleverd.

In verband met de grootte van mijn frame mag de korte kant van een quilt niet groter zijn dan 3 meter 10. 

 

De top: goed strijken, zowel de voor en achterkant. Advies is eerst de achterkant te strijken en graag zoveel mogelijk naden naar 1 kant. Daarna de voorkant zodat deze mooi glad wordt. Controleer of de top vlak is. Geen hobbels in de quilt en kijk of de de randen goed passen. Is deze te ruim of te krap wordt het moeilijk om er een mooi quiltwerk op te maken. De quilt zal dan ook scheef worden. Kraaltjes, belletjes ect aub niet aanbrengen voor het quilten. Wanneer de quilt een bovenkant heeft dit niet vergeten aan te geven Dit kan door een papiertje op de rechterbovenhoek te spelden. 

 

De Tussenvulling: dient in ieder geval 10 cm rondom groter te zijn. Wanneer u tussenvulling uit een pakket heeft, Als het kan deze strijken of een paar dagen uitleggen voor aanleveren, zodat de grote kreukels eruit zijn. Is uw tussenvulling te gekreukt heeft dat zeker effect op het doorquilten. 

 

De Achterkant van de quilt: ook deze dient 10 cm rondom groter te zijn. controleer of het een goede rechthoek of vierkant is. Zorg dat deze netjes is gestreken. Hier het liefst naden wel open strijken, maakt de achterkant mooi glad. Pas op met strijken voor de valse vouwen. 

 

Wanneer al bovenstaande is gevolgd is het eenvoudig de quilt er mooi uit te laten zien. 

 

Aanleveren 

 

Altijd eerst bespreken hoe u quilt doorgequilt wilt hebben persoonlijk of per telefoon, zodat we goed kunnen overleggen hoe en wat u uw gequilt wilt hebben. 

 

 

In Bergen op Zoom, de Quilterie in Biezelinge of de DijkQuilter in Ouderkerk aan den IJssel kunt u quilt inleveren en ophalen.

Wilt u dit bij de Quilterie of de DijkQuilter doen hou dan de data in de gaten wanneer ik daar aanwezig ben. Dit kan ook op afspraak.  

 

Opsturen mag ook.  Voordat ik de quilt terugstuur graag eerst betalen. Ik zal u met foto's laten zien hoe de quilt geworden is.